Meest gestelde vragen

Hoe doe ik een betaling ?

Voor de betaling voor alle betalingen via laminaat-online bieden wij verschillende mogelijkheden aan . Wij maken gebruik van een gerenomeerd bedrijf dat staat voor veiligheid en betrouwbaarheid met vele jaren ervaring in het e-commerce gebeuren .


Voor Belgie :

1. Betaalkaarten : Bankcontact en Mister cash
2. Kredietkaarten : VIsa en Mastercard
3. Pay pal account
4. Via overschrijving


Voor Nederland :

1. Betaalkaarten : Bankcontact en Mister cash
2. Kredietkaarten : VIsa en Mastercard
3. Pay pal account
4. Via overschrijving

Leveringskosten :


Belgie

  • Standaard levering .
  • De leveringen in België zijn gratis voor bestellingen met een waarde groter dan 450 euro + Btw . ( levering op pallet )
  • Voor bestellingen onder 450 euro + btw , zal 55 euro aangerekend worden voor de thuislevering. ( levering op pallet )


Premium levering .

  • De leveringen kunnen ook op door u gewenste plaats geleverd worden , voor dit zal een extra toeslag worden gevraagd ongeacht de waarde van de bestelling .Voor deze service met extra manipulatie van de goederen wordt een toeslag van 120 euro gevraagd .
  • leveringen op verdiep
  • levering in de plaats van installatie ( afhalen van pallet en plaatsen in de door u gewenst kamer )


Nederland

Standaard levering .

De transportkosten naar Nederland bedragen , ongeacht de woonplaats 55 euro ( ex. btw ) per bestelling . ( levering op pallet )

Dit is een vaste prijs voor elke bestelling en levering in Nederland. ( exclusief wadden gebied , bel hier voor gratis quote .)

Premium levering .

Tot op heden kunnen we nog geen premium leveringen aanbieden. Dit zal misschien in toekomst mogelijk zijn .


Leveringsinformatie :

Laminaat online garandeert een kwaliteitsvolle levering in België en Nederland .
De goederen worden geleverd op pallet ,deze worden door onze transporteur met hand pallet truck tot aan de eerste drempel gebracht ( indien deze bereikbaar ). Indien deze niet bereikbaar is worden de goederen gelost op de plaats die het best bereikbaar is met hand pallet truck in de nabijheid van de gewenste leverplaats .
De transporteur stapelt de producten niet af , of levert niet in huis . ( dit kan wel bij levering via premium service met extra kost )
Indien de transporteur om welke reden niet kan uitleveren worden de goederen teruggenomen naar ons depot , en nieuwe leverdatum kan dan worden afgesproken maar hier zijn de na-leveringskosten geheel te betalen door de klant . Hier wordt met de transporteur de reële kost bepaalt en aangerekend .
Indien u andere leverplaatsen wenst , gelieve contact op te nemen met met ons om zo de gepaste oplossing te vinden en aan te bieden . info@laminaat-online.be


Leveringstijden

Elke weekdag tussen 8 en 17 uur is het mogelijk de levering te ontvangen . Wij informeren u door middel van email de dag voor de levering als herinnering , op de dag van levering zelfs zal u gecontacteerd worden door de transporteur een uur voor de effectieve levering ( per sms of telefonisch ) .
De meeste producten hebben we in stock en kunnen theoretisch direct uitgeleverd worden , afhankelijk van de beschikbaarheid van de klant en transporteur voor het vinden van de leverdatum.
Producten niet op stock staan dan meestal wel op stock bij de producten , met deze producten hebben een gemiddelde levertijd van 14 dagen .
De levertermijn is louter indicatief en kan in geen geval aanleiding geven voor het uitbetalen van enige schadevergoeding , noch tot ontbinding van de aankoop tussen klant en Laminaat-online .


Schade bij levering

Bij het verlaten van uw bestelling uit ons magazijn worden alle goederen gecontroleerd op zichtbare beschadigingen . Ook zullen we deze producten zeer degelijk verpakken voor transport .
Toch is het belangrijk om bij ontvangst de goederen visueel te controleren , er kan immers altijd iets misgaan tijdens transport .Indien u dit merkt moet u deze afwijking meldden op de leveringsbon als bewijs voor u nadien .
Het is echter ook mogelijk dat de schade niet zichtbaar is van de buitenkant , indien dit het geval is dient u binnen 48 uur uur na levering dit te melden aan laminaat online per email met het nodige fotomateriaal en uitleg . Indien dit later gebeurt is het voor ons zeer moeilijk om nog de oorzaak van defect te bepalen . Wij zoeken dan samen naar de best mogelijke commerciële oplossing .


Afhalen van de goederen .

Het is tevens mogelijk de goederen af te halen ‘ enkel na afspraak ‘ aan onze showroom in Wilrijk, Struisbeeklaan .
Indien afhaling kunt u dit aanklikken in de afrekening van de winkelkar . ( geen verzendkosten worden dan aangerekend ) .


Annuleren van bestelling

Het annuleren van een bestelling is altijd mogelijk , het annuleren van een bestelling die nog niet is verzonden is kosteloos , indien echter de goederen reeds onderweg voor levering zullen wij enkel de transportkosten aanrekenen .
Indien u echter wil afzien van de bestelling na levering en betaling geldt hier het verzakingsrecht alsook de voorwaarden van verzakingsrecht zoals beschreven in de algemene voorwaarden .


Verzakingsrecht & goederen retourneren

De bepalingen in dit artikel gelden enkel voor klanten die de goederen hebben aangekocht via de webshop laminaat-online.be
De consument heeft het recht om af te zien van de verkoop binnen de 14 dagen vanaf de dag die volgt op levering van het product , en dit zonder de betaling van een boete , en zonder opgave van reden .
Klanten die van het verzakingsrecht willen gebruik maken moeten dit binnen de 14 dagen communiceren aan onze klantendienst .
De goederen moeten dan op kosten van de koper terug bezorgd worden aan Laminaat online binnen de 20 dagen vanaf de levering van de goederen .
Enkel goederen in de originele verpakking en onbeschadigd kunnen worden teruggenomen , dit samen met originele factuur en aankoopbewijs


Zullen in geen geval teruggenomen worden .

• Gebruikte , bevuilde , beschadigde of onvolledige artikelen .
• Artikelen waarvan de verpakkingen of deels ervan geopend werden.

Uit de aard van de verkochte modelcontracten volgt dat deze niet kunnen worden teruggestuurd waardoor u overeenkomstig art. 80 §4, 2° Wet op de handelspraktijken en voorlichting van de consument niet beschikt over een verzakingsrecht. Elke koop-verkoop is vanaf het sluiten van de overeenkomst definitief en niet onderworpen aan enige bezinningstermijn


Prijzen

Alle prijzen vermeld op onze website zijn inclusief BTW , de leveringskosten zijn niet inbegrepen tenzij anders vermeld .

Is bestellen via Laminaat online veilig .

JA , wij houden eraan de meest veilig beschikbare betaalsystemen te gebruiken op onze website die onderhevig aan de meest strenge Europese normen .

Alsook ben je als consument beschermt door strenge Europese regels die gelinkt zijn aan het online kopen .

Wij zijn ook trots op onze goede reputatie van jarenlange internationale zakendoen met het oog de best mogelijke oplossing te zoeken voor de consumenten. Bij ons is klant wel degelijk de koning .


Installateurs voorwaarden

Neem contact op met laminaat-online via contact formulier .


Garantie

Als consument van de aankoop van de vloeren online bent u steeds gedekt door de fabrieksgarantie .
Deze garantie verschilt per productgroep en is steeds vermeld in de specificaties van het product .

Het is immers ook van cruciaal belang de gebruiksvoorwaarden van de fabrikant op te volgen . Het niet naleven van deze voorwaarden kan leiden tot het vervallen van de garantie . Deze voorwaarden bevinden zich meestal in de verpakking van de producten , indien dit niet het geval is , aarzel niet deze op te vragen bij ons .


Procedure garantie bij gebrek

Indien er na termijn en installatie toch een probleem zou opduiken met uw vloer , dient u contact op te nemen met onze klantendienst , bij voorkeur per email dit om alles zo snel als mogelijk te laten verlopen ( info@laminaat-online.be ) . Wij zullen dan zo snel als mogelijk dit probleem proberen op te lossen in samenspraak met de producent van het product .


Product informatie


Laminaat .

Wat is laminaat ?

Laminaat een plank die bestaat uit 4 lagen ( zie foto onder )

1. top laag , dit bestaat uit een transparante slijtlaag . Dit is de laag die de laminaat beschermt , ook is dit waar de structuur wordt ingedrukt in de productie on hoge druk .
2. decorlaag , dit is de laag die het uitzicht van de laminaat bepaalt . Het is een foto met hoge resolutie om zo echt als mogelijk de uitstraling van echt hout of tegels te hebben.
3. HDF plaat , HDF staat voor high density fibre en staat voor vezelplaat met hoge densiteit .
4. de balancer of tegenlaag , dit is een laag tegengewicht te geven aan de lagen 1 en 2 , dit maakt dat de plank niet krom kan trekken door de krachten tijden de persing van de structuren .

img


is laminaat veilig voor de gezondheid ?

Ja , uit vele rapporten en studies blijkt dat de emissie van formaldehyde ( bestandsdeel in laminaat ) zo minimaal is dat het zeer veilig is , de uitstoot is ver onder de norm . ( bron eplf )


is laminaat krasbestendig ?

Krasbestendig ja , maar niet onkrasbaar , het is dus beter om onder meubelstukken viltstukjes te plaatsen , zeker bij meubelstukken die vaak verplaatst worden zoals stoelen etc …
Ook is het op te passen met steentjes tussen de schoenen , deze krassen zouden onherstelbare schade kunnen veroorzaken .


Hoe verwijder ik best vlekken ?

Met een beetje aceton op doek de vlek proberen te verwijderen . Nadien met licht vochtige doek naspoelen .


Onderhoud van laminaat .

Beste onderhouden met stofdoek , of met stofzuiger die geschikt is voor het reinigen van harde vloeren ( met borstel aan de onderkant ) , dit om eventueel krassen te voorkomen .
Ook kan men van tijd tot tijd een vochtig doek gebruiken voor het reinigen . Dit doek mag niet te vochtig zijn aangezien het vocht tussen de groeven zou kunnen kruipen en de HDF aantasten en zo een zwelling teweeg brengen , dit zou onherstelbare schade veroorzaken.


Mag ik laminaat op verse chape leggen ?

Vooraleer laminaat op de chape te installeren moet deze volledig uitgedroogd zijn . De droogtijd is afhankelijk van de dikt evan de chape .. Als algemene regel zou je kunnen nemen

  1. week per cm tot dikte van 4 cm
  2. weken per cm voor chape dikker dan 4 cm

Dus het best volledig zeker te zijn dat de chape droog is alvorens over te gaan tot installatie van laminaat , dit om problemen in de toekomst te voorkomen.


Moet ik een ondervloer plaatsen ?

Het is absoluut noodzakelijk een ondervloer te gebruiken voor het installeren van laminaat .
De ondervloer is niet alleen belangrijk om de vloer van alle oneffenheden te verminderen , maar ook het geluidscomfort te verbeteren ( dit zeker bij de duurdere versies )


Moet ik ook een dampscherm plaatsen ?

Wat ook velen mogen beweren is het van absoluut belang een dampscherm te plaatsen . Dit om het opstijgend vocht tegen te gaan dat onherstelbare schade aan de hdf zou kunnen veroorzaken ( zwelling van de HDF ) .


Dampscherm en ondervloer samen ?

JA , enkel indien u zou overgaan tot de aankoop van een ondervloer waar al een dampvlies is geïntegreerd . Belangrijk hier je best te informeren . Bij ons maken we het je makkelijk en verkopen we enkel producten waar deze vlies is geïntegreerd , bij on hoef je dus geen extra dampscherm te plaatsen . Wel belangrijk is de naden volledig af te kleven met tape zodat het vocht niet kan opstijgen .


installatie van laminaat

click op onderstaande links voor de leg instructies
Click op onderstaande link voor installatie video


Opmeten van laminaat

reken steeds op een + 4 % extra voor het bestellen van je vloer . Je zal immer snijverlies hebben , met de 4 % zal je zeker niet tekort komen bij je installatie . Zie onder modellen als rekenhulpje .

Zoals reeds vermeld bereken je altijd best 4 % extra om het snijverlies te compenseren

Bv : 10 vierkante meter x 1,04 = 10,4 vierkante meter te bestellen


LVT ( luxury vinyl tile )

Een luxury vinyl vloer is een vloer geproduceerd uit pvc stroken die voorzien van clicksystem aan de korte en langszijde , of ipv van de click een strook met lijm om de stroken te verbinden . Het voordeel is dat het product met het click systeem ook heel makkelijk door iedereen kan worden geïnstalleerd . De producten met de lijmstroken vragen een beetje meer vakkennis .


Opbouw van LVT


1. Waterdicht en geluiddempende kern die vorm en maatvast is .
2. Decorpapier met hoog digitale druk om zo een realistisch mogelijk effect te geven .
3. Een slijtlaag die het decorpapier beschermt tegen slijtage en beschadiging
4. En PU laag ( polyurethaan ) die de kar en slijtvastheid verhogen en de structuur aan het product geven .


Voordelen LVT met click

Makkelijk zelf te installeren
Groot loop comfort op pvc vloeren
Volledig watervast en dus ook te gebruiken in vochtige ruimtes .


Opmeten LVT .

reken steeds op een + 4 % extra voor het bestellen van je vloer . Je zal immer snijverlies hebben , met de 4 % zal je zeker niet tekort komen bij je installatie . Zie onder modellen als rekenhulpje .

Zoals reeds vermeld bereken je altijd best 4 % extra om het snijverlies te compenseren


Bv : 10 vierkante meter x 1,04 = 10,4 vierkante meter te bestellen


wat is parket ?

Bij ons in de shop zal je 2 verschillende soorten vinden


Volle parket .
en engineered parket .


Volle parket .

Massief parket bestaat uit houten planken die na het leggen geschuurd en daarna gelakt of geolied moeten worden. Massief parket is officieel minimaal 6 mm dik; tussen 6 en 10 mm worden de planken, in een lijmbed gelegd, doorheen de plank vernageld op een houten ondervloer. Planken zijn meestal voorzien van tand en groef .De dikkere varianten van 14 tot 22 mm kunnen ook blind vernageld worden.


Engineered parket

Ook soms 3 laags parket genoemd , hier wordt op de top een veneerlaag hout gekleefd van tussen de 0,3 en 0,5 mm .
Ook meestal voorzien van click system en is dus makkelijker zelf te installeren dan volle parket .


Tapijt .

In onze webshop verkopen wij enkel tapijten van hoge kwaliteit gemaakt door een gerenomeerd Belgische producent . Door onze jarenlange ervaring in tapijt kunnen wij u de beste prijs kwaliteit aanbieden . Een tapijt is een prachtige toevoeging op eens van onze hard houten vloeren die de vloeren nog een warmere uitstraling zullen geven ,


Reinigen van tapijt

Hier kijk je best naar onderstaande link . Hier wordt perfect uitgelegd wat te doen voor welke vlek .

http://www.clean-rug.com/nederlands/